Dagje uit: Dierenpark Amersfoort

DierenDinopark AmersfoortWij hebben dus iets met dierentuinen, en Amersfoort heeft een hele mooie: Dierenpark Amersfoort, dat tevens een Dinopark huisvest. Wat ik extra leuk vind aan deze dierentuin is de diverse dingen die speciaal voor kleine kinderen zijn ingebouwd: een loopbrug over de beren heen, een kruip-door-sluip-door weggetje met tunneltjes en holen, zodat je nog wat dichter bij de witte tijger en de panter komt, diverse kleine tunneltjes, een klimtribune en een holle boomstam voor de kinderen om doorheen te hollen. Het maakt het allemaal net iets leuker voor ze dan alleen langs diverse dierenverblijven lopen om te kijken wat de dieren doen (meestal helemaal niets, namelijk).

Er rijdt een treintje door het park (daarvoor moet je , net als voor het carrousel in de speeltuin extra betalen), maar alles is te voet (met goede schoenen aan) goed te doen. Je kunt met de kinderwagen bijna overal wel komen, en wat heel leuk is aan de presentatie hier is dat er opeens een Egyptische tempel staat, net als bepaalde andere culturele bouwwerken. Dat geeft deze dierentuin net weer een ander sfeertje dan ergens anders, en ook hier kunnen kinderen door diverse openingen kruipen, met een glijbaan naar beneden en achter allerlei deurtjes kijken. 

Het speeltuintje bleek ook een succes, maar dat is natuurlijk altijd zo. Meestal kom je daar aan het einde van de dag langs, en tegen die tijd heeft zo'n kind nog alle energie van de wereld, terwijl jij alleen maar wilt zitten met een bak koffie of een heerlijk ijsje. Maar daar is aan gedacht: tegenover de speeltuin zit een souvenirshop en daar vlak naast verkopen ze dranken, snacks en natuurlijk ijs.

Het hoogtepunt voor onze jongen was wel het Dinopark helemaal aan de andere kant van het park. Hij hoorde de eerste brul en wilde meteen dolgraag kijken waar dat vandaan kwam. Hij vond alle dinosaurussen machtig mooi, al wees hij ons er meteen op dat ze 'niet echt zijn, hoor!' Enkele modellen kunnen bewegen, de meeste staan langs een route opgesteld, maar vaak wel zo dichtbij dat je mooi met ze op de foto kunt. Het is best leuk om een kind zo te laten zien dat er grote dino's waren, maar ook hele kleine, en dat de slang en de krokodil aan het begin eigenlijk familie zijn van de dinosaurussen van lang geleden. En natuurlijk kun je het dan niet laten om een dinoknuffel mee te nemen aan het einde van de dag…

+ dieren en dino's (beelden)
+ veel voor kinderen met tunnels, loopbruggetjes, enz.
+ gezellige sfeer
+ verschoonruimte (achter in het park) is een apart hokje met aankleedkussen

- er is geen aparte kinder-wc
- souvenirshops: redelijk assortiment met gangbare prijzen
- versnaperingen (achter in het park): normale prijzen, maar klein aanbod