Dagje uit: Blijdorp

BlijdorpWe doen een dagje dierentuin! En in Diergaarde Blijdorp waren we al een hele poos niet meer geweest. Er zijn altijd wel wat nieuwe jonge dieren, net zoals er altijd wel ergens een verblijf verbouwd wordt en sommige dieren daardoor uit logeren zijn. De tijger die zoontje graag had willen zien, was er niet, en hij moest het met de plastic versie in de struiken doen. Maar de leeuwen waren daarentegen een stuk dichterbij, want die verbleven tijdelijk in de tijgerkreek.

Wij vinden Blijdorp op zich best een prettige plek, waar je prima kunt vertoeven. Je moet natuurlijk wel iets met een dierentuin hebben, en met name het tijgerverblijf doet nogal klein aan. De olifanten, daarentegen, hebben een heel grote speelplek, waar je bijna helemaal omheen kunt lopen (of binnen kijken). Dieren kijken blijft leuk met kleine kinderen, en er is ook een grote (en drukke) speeltuin, met een hoekje voor de echte kleintjes ernaast.

Het oceanium blijft een mooie ervaring, dat wil zeggen: die ene grote hal waar de schildpadden, haaien en roggen over je heen zwemmen. Dat is zelfs voor de allerkleinsten leuk om mee te maken. Het lijkt wel alsof dat aquarium de laatste tijd leger is dan voorheen. De rest van het oceanium is nogal donker, wat onze baby niet altijd even prettig vond.



De vlindertuin is een tropische kas waar je met kleine kinderen eigenlijk niet te lang in wilt blijven, hoe leuk en prachtig het ook is om die enorme vlinders om je heen te zien fladderen. Het zweet breekt je vanzelf uit, en voor de hele kleintjes is dat best vervelend (vooral met het verschil zodra je weer buiten komt). Er is ook een vogelshow, maar wij wachten meestal niet op voorstellingen. Zo lang blijft de kleine toch niet stil zitten…

Natuurlijk lopen we even door de diverse souvenirshops, waarvan met name die bij de ingang het aanbod heeft aangepast. In plaats van de gebruikelijke lading pluche en prullen zijn er nu veel schoolspullen (bekers, lunchtrommeltjes) en kleding (shirts en vesten) voor stevige prijzen, en Playmobil neemt een prominente plek in. Wij vinden de kleinere Vrienden van Blijdorp-winkel leuker, daar hebben ze ook kleine plastic reptielen, en daarmee is een kinderhand ook weer gauw gevuld.

+ veel verschillende dieren in mooie verblijven
+ speeltuin: zowel buiten als binnen
+ genoeg ruimte om rond te rennen
+ souvenirshops: zijn er genoeg, met een breed assortiment

- versnaperingen: redelijk aan de prijs (maar kindermenu met leuk lunchtrommeltje of een ijsbeker met leuke souvenirbeker)
- niet alle verschoonruimtes zijn even praktisch of schoon